Vindagboken 7/1-17
Terreno Chianti Classico 2013 (SB 2373)
Serverades ihop med en tomatbaserad fiskgryta med timjan och mycket grädde. Grytan serverades med smal färskpasta. Vinet doftade som alltid, Toscana. Jag tänkte tillbaka på när vi (jag och molly) satt i kvällsvärmen utanför Terrenos gårdsbutik. Rubinröd färg med en lite matt ton. Syran uttryckte sig redan i doften tillsammans med körsbärstoner, typiskt Sangiovese. Lite fatkaraktär i doften. I smaken dominerade syran men den balanserades av en frukt i bakgrunden. Mjuka tanniner rundade av vinet på ett bra sätt.
Det här var det första utdraget ur min vindagbok. Det är från en middag vi lagade hemma med familjen, Max och Molly. The extended family dvs. Till förrätt lagade vi moules marinières. Det blev vilda diskussioner först om hur mycket grädde och hur tjock spadet skulle vara i musslorna. Sedan blev det tjafs om persiljan. Det slutade med att jag och Mamma tvingade Max och Molly att plocka av alla blad från persiljan och inte hacka ner stjälkarna. Det är praktiskt taget oundvikligt att det blir småbråk i köket hemma hos oss när det lagas mat. Men det är så charmigt och så roligt! It's all in good fun och med kärlek. Till det drack vi en Sauvignon Blanc från The Crossings (SB 6276) som serverades på min student 2015.
Som jag skrev häromdagen så kommer denna vecka vara Terreno-vecka på bloggen. Gud min hybris närmar sig oanade höjder. Nej men det är en vingård och en plats som ligger mig varmt om hjärtat eftersom jag har jobbat med deras viner, jag har varit och bott på vingården och jag har druckit flera av deras goda viner. Den här veckan tänker jag berätta lite om mina upplevelser, om Terreno och lite om området det ligger i: Chianti Classico.