Produktivitetsångest

Idag kunde ha varit en väldigt bra dag, om jag hade gått upp halv sju som jag hade satt klockan på. Istället gick jag upp närmare åtta. Jag hade planerat att vara i skolan vid nio och tunnelbanan jag senast måste ta går runt 08.25, så jag var minst sagt sen upp ur sängen. Dock hade vi eget arbete på ritsal idag så det påverkade bara mitt eget arbete att jag kom en timme senare till skolan än vad jag hade tänkt mig. Och jag ligger väldigt bra till i vårt nuvarande projekt så jag förtjänade faktiskt den sovmorgonen egentligen.
 
I skolan va jag fortfarande lite påverkad av att min sena ankomst så jag kom aldrig riktigt igång med arbetet innan det var dags för lunch och styrelsemöte. Jag har inte sagt det på bloggen förän nu men jag har blivit vald till kommunikatör i arkitektursektionens styrelse. Det ska bli ett jättekul uppdrag. Styrelsemötet var trevligt och väldigt mycket som en mjukstart, vilket var skönt. Efter mötet satt jag kvar och ordnade lite med styrelseposternas mail, pratade med ordförande mm. När jag kom tillbaka till min studio satte jag igång med arbetet igen och lyckades göra klart den platå som min modell ska stå på, som jag påbörjade på morgonen. Jag och Holm hade bestämt att vi skulle ses idag så vi bestämde att vi skulle ses och äta pizza vid fem. Efter det skrev jag en beskrivning av min modell men mer jobb än så blev det tyvärr inte. 
 
Jag och Holm åt på en italiensk restaurang som serverar stenugnsbakade napolitanska pizzor; Meno Male. Jag kom dit före henne och njöt av ett glas Prosecco i ensamhet, vilket var väldigt skönt. Jag värderar verkligen att få vara själv en stund, ännu bättre blir det såklart med vin. Till min charkuteripizza drack jag Chianti, what else? Dem serverade dock vinet i ett lågt duralexglas vilket var ytterst märkligt och väldigt tråkigt tyckte jag. Jag blev lite besviken på restaurangen för det. Dock var pizzorna okladerliga.
 
När jag kom hem fixade jag lite med den enorma batchen bolognese jag lagade igår. Den hann inte svalna tillräckligt för att jag skulle våga lägga den i fryspåsar så grytan fick stå i kylskåpet under natten. Det blev fyra liter bolognese, så när jag inte orkar laga matlådor så finns det att hämta i frysen. Dock tror jag inte att den kommer gå åt så fort för det känns som att det enda jag gör hemma är att laga matlådor. Jag har redan planerat vad jag ska laga härnäst, vilket dock är först nästa vecka.
 
Man kan tro att jag skulle kunna känna mig ganska nöjd med den här dagen egentligen. Välförtjänt sovmorgon, ett projekt som jag ligger bra i fas med, lyckat och produktivt styrelsemöte, middagsdejt med en bästa vän, matlådor for days. Men nej tyvärr. Mitt sinne och min hjärna tycker att det här var en ganska medioker/dålig dag för jag har inte varit så produktiv som jag har kunnat vara. Det är något jag har väldigt ofta, produktivitetsångest. Jag vill jobba så mycket och effektivt med mitt nuvarande projekt som möjligt, jag vill kunna blogga varje dag, jag vill kunna bocka av punkter på min eviga "att göra-lista", jag vill göra ditten och datten. Jag vill utnyttja min dag så bra som möjligt och vara så produktiv jag bara kan. Det handlar inte om prestationsångest, jag vet att det mesta jag gör det gör jag väldigt bra (man är ju inte självgod för inget) men jag vill kunna göra så mycket som möjligt. Det är oerhört sällan som jag har så kallade "slappdagar" när man bara ligger hemma och gör ingenting för har jag en ledig dag tar jag till vara på den och gör något vettigt av den. Allt jag gör måste vara produktivt och vettigt. Det är lite jobbigt ibland faktiskt. Men det har slagit mig på sistone och jag har tänkt väldigt mycket på det. Jag försöker råda bot på det genom att intala mig att det jag gör är tillräckligt och bra nog. Samt att jag inte kan göra allt på en dag heller. Sedan måste jag sortera bort saker som gör att jag inte fokuserar på det man bör fokusera på. Det är ju dock en annan historia för vem kollar inte sin mobil reflexmässigt när man gör saker. Det är för övrigt ett väldigt äckligt beteende som jag absolut ska arbeta bort. Det slog mig faktiskt nu att det är ett icke önskvärt beteende. Fint att man kan få lite insikt i livet genom att blogga.
 
Jag ville bara skriva av mig lite om detta mest för mig själv men också för att dela med mig. Sedan vill jag också säga att jag inte har bloggat på ett tag av den enkla anledningen att jag inte har haft tid eller lust. Tyvärr. Jag har dock ett väldigt roligt projekt i skolan som tar mycket av min tid. Men det vänder och snart är det här projektet slut också, då kanske jag får mer tid för bloggen. Det hoppas jag för jag har mycket material för inlägg som ligger och väntar. Bland annat massa fina bilder från Vallastaden i Linköping. Samt mina tre projekt som jag har skapat nu under hösten som jag är väldigt förväntansfull att få visa er, det ska bli jättekul.
Ta hand om er!

VECKANS VIN

OM FREDRIK
Mitt namn är Fredrik Karlsson och min passion i livet är vin. Jag är 21 år och bor i Stockholm där jag pluggar till arkitekt. Jag kommer från Kungsbacka som ligger på den rätta sidan om Sverige söder om Göteborg . Här skriver jag om de viner jag dricker och köper. Jag skriver om vinkunskap, provningar och annat kul om denna fantasktiska dryck. Jag skriver också om vad jag gör i mitt liv och om mina andra intressen. Därför heter bloggen såklart Livet genom ett vinglas. Välkommen!


Follow


RSS 2.0