Take your place

Det är mycket middagar och tillställningar nu. I lördags var jag och Max på en födelsedagsfest och innan det åt vi och Molly middag tillsammans. Vi lagade svamppasta med coppa och riven parmesan. Igår lagade jag Mathilda och Molly middag hemma hos mig och idag ska jag på restaurang med mina Balderbitches. Det är mycket nu

Casa Vinironia Prosecco DOC
Till pastan drack vi en klassisk Prosecco som jag har druckit många flaskor av innan. Den finns i nästan varje Systembutik. Prosecco görs på druvan Glera som tidigare också hette Prosecco, men namnet ändrades för att göra det lite mindre krångligt. Det är inte ofta det händer i vinvärlden. Till skillnad från Cava, Cremant och Champagne jäser Prosecco inte en andra gång i flaskan för att skapa bubblorna. Istället sker den andra jäsningen i tryckkontrollerade ståltankar. När jäsningen är färdig buteljeras flaskorna under tryck för att bevara bubblorna. Den här processen är mindre kostsam än den traditionella metoden vilket gör att Prosecco är något billigare än t.ex. Cava eller Cremant
Ursprung: Prosecco DOC, Veneto, Italien
Producent: Casa Vinironia
Årgång: NV
Druvor: Glera
Pris: 89:- (SB 77719)
Färg: Piggt ljusgul med en hint av gröna toner.
Doft: Väldigt mycket äpple på doften. Det var lite grönt krispigt blandat med lite rött moget, de var balanserade och jobbade med varandra. Det fanns även lite brödiga toner med inslag av brioche. Tunt inslag av citrus.
Smak: I smaken kom citrusen in som ändå kunde anas i doften men den var mer påtaglig här. Citrusskal och äpple. I eftersmaken fanns en mjuk och lätt beska som avslutad.
Helhet: Det är ett gott vin där man vet vad man får. Passar bra med något att äta till. Ska man dricka det bara som det är så ska man gilla det supertorra och den beskan som kommer i eftersmaken hos Prosecco. Just nu när jag är uppe i min Cremantperiod saknar jag de stora tonerna av bröd och de bokna äpplena i detta men allt kan ju inte vara Cremant heller.


Efter middagen fixade vi till oss och Molly sminkade mig. Det är så skönt att ha tjänstefolk till sådana sysslor, ni borde prova. På festen skulle jag och Max dricka en Côtes du Rhône från Mont-Redon (SB 5461). Vi tre har druckit deras Chateauneuf du Pape flera gånger och det är en riktig favorit. Det var intressant att dricka deras Côtes du Rhône också. Det är väldigt roligt att hitta en producent man tycker om och sedan prova igenom deras sortiment, hett tips till er som vill prova mer vin.
Jag insåg att jag matchade vinet med min tröja jag hade på mig, och det kallade ju för en photoshoot. Jag lät tjänstefolket ta lite bilder på mig. Återigen ni borde verkligen anställa en piga, det är så användbart! Min nya tröja passar ju för övrigt mig så himla bra. Det står take your place och jag tar ju mycket plats både kroppsligt och personlighetsmässigt, bra köp.